Dames OMS laten koploper ontsnappen in vijfsetter

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Dames OMS laten koploper ontsnappen in vijfsetter

Dames OMS laten koploper ontsnappen in vijfsetter

Vrijdagavond kwam de koploper in de competitie op bezoek in de Putter Eng.

 

Ormi uit Epe, die nieuw is in deze poule, draait goed en met een paar oud-divisie speelsters in de ploeg staan zij niet voor niets bovenaan. Met Maureen Fennema, José van Ommen en Julia van Dalen als aanvulling begon Dames 1 zonder schroom aan deze klus. In een gelijk opgaande eerste set was het aftasten aan beide kanten.Ormi, met een slimme spelverdeelster in de ploeg, kon het OMS behoorlijk lastig maken maar OMS kwam ook verdedigend steeds beter in haar spel. Zo golfde het spel op en neer. Uiteindelijk ging de set met 24-26 richting Ormi.

 

In de tweede set was het spelbeeld bijna identiek met het enige verschil dat OMS vanuit een betere servicepass meer druk kon neer leggen bij de tegenstander.Mede hierdoor viel het kwartje richting OMS in weer een spannende set (26-24). In de derde set lag het initiatief duidelijk aan de kant van de Puttense dames en liep het vrij makkelijk door de set, al liet het Ormi nog onnodig dichterbij komen. Maar met 25-21 won OMS de derde set en nam het zo een 2-1 voorsprong in sets.

 

De vierde set was wederom een gelijk opgaande strijd, maar Ormi had een kleine voorsprong. Naar het einde van de set werd het weer ongelooflijk spannend.OMS knokte zich terug in de set en had zelfs een voorsprong op 22-20, maar OMS kon zichzelf net niet belonen. In plaats van dat men als overwinnaar het veld kon afstappen, viel deze set met 26-28 in het voordeel van Ormi uit.

 

Met toch een vervelend gevoel aan OMS-zijde moest de vijfde set de beslissing brengen. In deze set was Ormi uiteindelijk de betere ploeg en won het deze set met 9-15 en de wedstrijd met 2-3.Met de complimenten voor de inzet van de coach én van de tegenstander liep OMS toch enigszins teleurgesteld van het veld. Op maandag 17 december sluit OMS het jaar af met een uitwedstrijd tegen Volta in Lelystad.