Dames OMS en EVV in evenwicht

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Dames OMS en EVV in evenwicht

Dames OMS en EVV in evenwicht

Ondanks een 1-3 verlies tegen EVV uit Elburg waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het was een wedstrijd waarin het spel op en neer golfde.
In de eerste set nam EVV het initiatief met een 2-7 voorsprong, maar met o.a. een prima servicereeks van Baukje Mijnten- Wouda kwam OMS terug tot 13-13.
Na een 2e time-out aan OMS zijde was het EVV die de eerste set naar zich toe trok met 20-25.

 

De tweede set was leuk om naar te kijken. Met o.a een prima service (Lydia Bakker) en mooie punten, ging het weer gelijk op. Na een tussenstand van 20-20 vielen de belangrijkste punten in het voordeel van OMS uit en won het 25-21 deze set.

 

In de derde set nam EVV een 3-7 voorsprong, maar met een mooi blokpunt van Céline Elbertsen en Emma Luitjes en een goed werkend OMS stond er weer 13-13 op het telbord. Ook kwamen Diane Bakker en Marjolijn Baarslag er prima in. En zo ging het gelijk op in deze set. Met name de middenspeelsters van OMS speelde steeds meer de tactische bal en scoorde daar met regelmaat mee. Aan het einde van de set kwam Larissa Koedijker even weer terug voor Marjolijn Baarslag, maar op 22-22 viel zij helaas geblesseerd uit en pakte EVV de derde set met 22-25.

 

De vierde set gaf OMS aan dat er voldoende veerkracht in het team zat. En pakte na die blessure het spel weer prima op. Ook nu ging het weer gelijk op en met tussenstanden van 12-12 en 19-19  ging iedereen er voor zitten voor een spannend slot van deze set. En werd Jantina Bakker er ook ingezet voor de passing wat zij prima deed. Uiteindelijk kreeg EVV een eerste matchpoint op 23-24, maar OMS gaf zich niet gewonnen. Op 25-26 kreeg EVV opnieuw een matchpoint en pakte deze met beide handen aan. En zo won EVV met 25-27 de vierde set en de wedstrijd met 1-3.

 

OMS had een vijfsetter verdiend, maar kreeg nu te weinig voor het vertoonde spel. Hopelijk valt de blessure mee van Larissa Koedijker en spelen de dames van OMS op woensdagavond 23 oktober een uitwedstrijd tegen Blok/EVC om 20.30 u.