Dames O.M.S. wint van HVV DS1 uit Hattem

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Dames O.M.S. wint van HVV DS1 uit Hattem

Dames O.M.S. wint van HVV DS1 uit Hattem

Vrijdag 22 oktober stond er weer een wedstrijd op het programma, ditmaal tegen HVV uit Hattem. Na het verlies van vorige week wisten we wat we moesten doen. Ons eigen spel spelen, mooie punten scoren en winnen!

 

Onze enige spelverdeelster deze wedstrijd, Jantina Bakker, was vorige week ongelukkig door haar enkel gegaan tijdens de wedstrijd en hield hier een best wel dikke enkel aan over. Gelukkig ging het nu weer een wat beter en kon ze meespelen in deze wedstrijd.

 

De eerst set verliep redelijk stabiel. O.M.S. liep steeds een paar punten voor op HVV. Maar door slordigheden aan de kant van O.M.S. (en goede ballen van HVV) kwam HVV soms wel erg dichtbij. Gelukkig hield O.M.S. focus en rust en trok aan het langste eind. De set eindige in een 25-19 voor O.M.S..

 

De tweede set ging weer erg gelijk op. Er werden mooie punten gescoord maar ook veel punten “gratis” weg gegeven aan HVV. O.M.S. maakte het te spannend, maar kon toch deze set nog naar zich toe trekken. Ze wonnen met 25-21.

 

De derde set was eigenlijk een kopie van de tweede. Op sommige momenten ging O.M.S. als een speer en stonden ze een aantal punten voor. Maar daarna zakte het in en kroop HVV weer dichterbij. O.M.S. speelde veel te lief, en gaf de bal vaak gemakkelijk weg. Na een peptalk van aanvoerster Susannah Halmans met daarin de boodschap ‘stop eens met lief doen en laten we gewoon knallen’, had O.M.S. de kracht weer te pakken. Deze set eindigde met 25-21 voor O.M.S..

 

De vierde set verliep een stuk moeizamer. O.M.S. liet, met de winst al op zak, HVV veel te veel hun gang gaan. De pass kwam niet altijd niet goed aan bij spelverdeler Jantina Bakker, waardoor zij weer moeite had iedereen te bedienen aan het net. Deze set werd dus ook gewonnen door HVV met 25-17.

 

Met 4 punten op zak kan O.M.S. tevreden terugkijken op de wedstrijd. Volgende week vrijdag, 29 oktober, staat er weer een wedstrijd op het programma. Dit keer tegen VVH uit Harderwijk.