Cirkel is rond voor Van der Wösten bij OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Cirkel is rond voor Van der Wösten bij OMS

Cirkel is rond voor Van der Wösten bij OMS

Toen hij in 1990 in Putten kwam wonen, begon volleybalcoach Ton van der Wösten als trainer bij de dames en heren van OMS. Daarna trainde hij Ormi (Epe), HSC (Hierden), SDS (Voorthuizen) en Pauwervoll (Ermelo). De laatste jaren trainde Van der Wösten op hoger niveau bij Keistad (Amersfoort) en Forza Hoogland. Vorig jaar keerde hij terug bij de heren van OMS en was de cirkel rond. ,,Zeg nooit nooit, maar ik denk dat OMS één van mijn laatste clubs zal zijn.”

 

OMS telt 125 leden en heeft negen teams in competitie. ,,Het is een leuke, hechte vereniging, met gezelligheid tussen heren en dames onderling. Ze kijken elkaars wedstrijden en ook de jeugd komt bij ons kijken en andersom. Ze schreeuwen elkaar aan het eind van een set naar de overwinning. Iedereen kent elkaar; er is veel betrokkenheid. Dit is één van de kleinste maar ook leukste verenigingen waar ik heb gewerkt”, zegt de nu 68-jarige Puttenaar over de vereniging waar hij op de fiets naar toe kan.

 

,,Het enige nadeel is dat we alleen op vrijdagavond samen spelen in de Putter Eng. Op trainingsavonden zie je maar een paar teams, want dan traint iedereen apart. Zo zitten wij op maandagavond in de Meeuwenhal.”

 

Heren 1, dat uitkomt in de promotieklasse, is net zoals de rest van de club prestatief ingesteld. ,,Ondanks dat we maar één keer per week trainen, gaat het er lekker fanatiek aan toe. Dat is alleen maar prettig”, betoogt de volleybalcoach, die vorig jaar achtste werd met OMS. Komend seizoen is het linkerrijtje het doel. ,,We willen het beter doen dan vorig jaar en bij de eerste zes komen. We kijken uit naar de wedstrijden tegen Pauwervoll en SDS. Bij ons is Leo van de Langemheen gestopt, maar we hebben een paar goede versterkingen gekregen. Dennis Smit (VVH 2 uit Harderwijk) is erbij gekomen. Hij kende al een paar jongens en past goed in het team. Verder is Arnoud Lammers teruggekeerd. Hij heeft al eerder in het eerste van OMS gespeeld en derde divisie bij NVC in Nijkerk.”

 

Van der Wösten ziet wel wat vooruitgang bij OMS. ,,De jeugd komt er wat aan, maar het tekort aan zaalruimte blijft echt een nadeel. Er moet nodig een sporthal bij, maar dat kan nog jaren duren.”

 

Bron: deputtenaer.nl

http://deputtenaer.nl/sport/cirkel-rond-voor-van-der-wösten-bij-oms-260191#.WZWxz6ebZrk.facebook