2-3 verlies voor heren OMS

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > 2-3 verlies voor heren OMS

De heren van OMS leverden vrijdag een stevig volleybalgevecht met het Wageningse Scylla 2, dat een plekje boven de Puttenaren op de ranglijst staat. Dus vooraf werden de kansen op winst hoog ingeschat en een zege zat er zeker in, maar in de laatste twee sets maakte OMS op de beslissende momenten net te veel fouten om een overwinning veilig te stellen.

Scylla begon voortvarend in de eerste set en zette OMS onder druk. Ondanks voortreffelijk aanvallen van Muin Wassink ( 8 punten) kwamen de bezoekers op 6-12 en 14-18. Bij 19-20 was de stand bijna weer rechtgetrokken en hierna ontspon zich een waar gevecht. Beide ploegen wilde als eerste een voorsprong in sets nemen en knokten voor elk punt. Goed blokkeerwerk van Arjen Luitjes en Bauke Meints (beiden 3 punten) en slimme aanvallen van Ewout Pit, die de gelederen weer kwam versterken, zorgden ervoor dat OMS na een spannend slot met 28-26 op een 1-0 voorsprong kwam.

In set twee ging het lange tijd gelijk op: 5-5, 12-13, 18-18 waarna OMS plots fouten ging maken. De blokkering liet het afweten, de servicedruk viel weg en er ontstonden misverstanden in het achterveld. Scylla won deze set met 20-25.

OMS rechtte de rug en nam in het derde bedrijf een voorsprong. Lars van Meerveld was in het veld gekomen en functioneerde aanvallend en verdedigend uitstekend (6 punten). Mede hierdoor en door een betere organisatie in het achterveld kwam na tussenstanden van 14-11 en 18-13 de setwinst voor OMS niet meer in gevaar: 25-19.

Halverwege de vierde en naar verwachting de laatste set kwam OMS  op voorsprong: 13-11, vooral door goede aanvallen van de buitenspelers. Maar Scylla dacht  anders over het verdere verloop van de wedstrijd. Zij zetten meer druk met service, aanval en blokkering en na enkele minuten was de stand omgebogen naar 16-19. OP 20-22 maakte OMS enkele onnodige fouten en de setwinst ging naar de Wageningers: 21-25.

In set vijf wist OMS weer het voortouw te nemen, wisselde van veld met een 8-7 voorsprong, maar op 12-12  verviel de thuisploeg weer in hetzelfde euvel als in de set ervoor: net te veel onnodige fouten en met 12-15 ging Scylla met de 2-3 winst aan de haal.

A.s. zaterdag speelt OMS de enige wedstrijd in februari in Heino tegen Salvo’18 om 17.00 uur. Een ploeg waartegen in de thuiswedstrijd met 3-2 van werd gewonnen.