OMS dames boeken een prima overwinning

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > OMS dames boeken een prima overwinning

De volleybalcompetitie is weer van start gegaan en dit betekende voor OMS Dames 1 dat zij met een thuisduel mochten beginnen. De tegenstander was NVC uit Nijkerk. Na een wat rommelige warm-up (het maken van een mooie teamfoto) begonnen de dames goed aan de wedstrijd. Er werd vanaf het begin meteen de druk bij NVC neergelegd. Met een behoorlijke servicedruk en prima passing zette de dames van OMS meteen de toon.

Eigenlijk was OMS in de eerste 2 sets de bovenliggende partij en vanaf de kant was het mooi om te zien hoe de ploeg als een team stond te spelen. Met de setstanden van respectievelijk 25-21 en 25-17 stond OMS verdiend op een 2-0 voorsprong.

In de derde set gingen beide ploegen gelijk op en kwamen er lange rally’s.
Iets wat eigenlijk de dames van OMS niet wilden. OMS is meer een ploeg van punten snel maken en weer doorgaan. Op een stand van 15-16  begon OMS de eerder genoemde rally’s te verliezen. Met een paar onnodige fouten zorgde OMS ervoor dat het initiatief richting NVC ging en uiteindelijk wonnen zij de set met 19-25.

Nadat de boel verbaal weer op scherp werd gezet begon men weer te spelen waar het in de eerste 2 sets mee bezig was. Scherper in de passing en weer gaan voor elk punt. Telkens hield OMS een voorsprong van 3/4 punten en zat de overwinning eraan te komen. Het mooiste punt van deze set kwam uit een 3-meter aanval van Larissa Koedijker die de bal na een rally snoeihard in het veld van NVC sloeg. Waarbij niet alleen van onze kant het applaus kwam, maar ook van de bank van NVC. Na deze aanval was het verzet een beetje gebroken bij de Nijkerkse dames en won OMS de set met 25-21 en pakten zij meteen 4 punten in het eerste competitieduel.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Langhenckel/HEC 1 op het programma. Dit duel staat gepland voor zaterdag 30 september om 15.00u.