Dames OMS gaan voor toetje na winst op NVC

Volleybalvereniging OMS Putten > Nieuws  > Dames OMS gaan voor toetje na winst op NVC

De laatste competitieronde moest gaan uitmaken wie uiteindelijk de tweede positie zou gaan innemen in de poule bij de Puttense volleybaldames. Met in het achterhoofd dat onze enige concurrent 3 uur later aan de bak moest, begon OMS aan de uitwedstrijd tegen NVC uit Nijkerk. Met Maureen Fennema en Eileen van Dalen als versterking en met Baukje Mijnten-Wouda sinds ruim 2 jaar weer op de middenpositie, was het even inkomen in de eerste set. Door vooral veel servicepunten aan beide zijdes ging deze set gelijk op, maar trok OMS toch aan het langste eind door de set te pakken met 24 -26.

In de tweede set gaven de Puttense dames meer gas en vooral verdedigend werd bijna elke bal gepakt, tot ontzetting van de tegenstanders. Ook aanvallend kwam Baukje meer in haar ritme, zodat ook Diane Bakker als spelverdeelster meer kon variëren, wat resulteerde in een 14 -25 setwinst.

De derde set werd eigenlijk op dezelfde manier gespeeld. Door hard werken en verdedigend veel te pakken met o.a. Eileen als stofzuiger, hield OMS de Nijkerkse ploeg telkens op 3 punten achter zich. Met de stand van 15 -17 op het bord begon de “Cèline Elbertsen Show” . Ze pakte blokkerend eerst tot vier maal toe de middenspeelster van NVC, die zelfs aan haar coach vroeg of zij er uit mocht en wat ook gebeurde, maar Cèline was nog niet klaar. Ze pakte vervolgens blokkerend nog 2 punten en scoorde aanvallend nog een keer. En toen stond er 17 -25 op het bord.

Met de wedstrijdwinst op zak en met de toevoeging van de scheidsrechter aan het adres van Cèline dat het wel een teamsport is, begon OMS aan de laatste set. Het begin was niet goed en er zat even geen lijn meer in het spel. Ook de niet spelende dames aan de kant zagen dat NVC uitliep naar een 11-5 voorsprong en dat het niet lekker ging. Na een time-out waarin duidelijk werd gemaakt dat iedereen bij haar eigen taak moest blijven, kwam OMS punt voor punt terug naar 11-11. Het liep weer beter en OMS nam nu zelfs een vier punten voorsprong die niet meer werd weggeven. Mede door een paar prima acties van Maureen en Susannah in aanvallend opzicht. En zo ging ook  de laatste set met 20-25 naar OMS en de wedstrijd met 4-0.

Later in de middag bleek dat Langhenkel/HEC een set had verloren in haar wedstrijd wat betekent dat OMS echt alleen op een prachtige 2e plaats is geëindigd, en dus volgende week via promotiewedstrijden in Arnhem als toetje mag proberen een plekje in de eerste klasse te bemachtigen.